Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /home/flyskip.nl/www/wp-includes/plugin.php on line 571

Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /home/flyskip.nl/www/wp-includes/plugin.php on line 571
Ontwerpbestemmingsplan Uitbreiding Luchthaven lelystad - Flyskip Consultancy

Ontwerpbestemmingsplan Uitbreiding Luchthaven lelystad

Home  /  Vliegveld ontwikkeling  /  Ontwerpbestemmingsplan Uitbreiding Luchthaven lelystad

Ontwerpbestemmingsplan Uitbreiding Luchthaven lelystad

juni 21, 2015

Ontwerpbestemmingsplan ‘Uitbreiding Luchthaven’ volgt Luchthavenbesluit

Vanaf 11 juni t/m 23 juli 2015 ligt het Ontwerpbestemmingsplan Lelystad – Uitbreiding Luchthaven ter inzage. Het bestemmingsplan volgt het op 1 april 2015 in werking getreden Luchthavenbesluit en maakt de uitbreiding van de start – en landingsbaan en de bouw van een nieuwe passagiersterminal op Lelystad Airport mogelijk.

Aanvulling

Het vast te stellen bestemmingsplan ‘Uitbreiding Luchthaven’ is een aanvulling op het 12 april 2014 onherroepelijk geworden bestemmingsplan Lelystad Luchthaven. Daarin is het gebruik van de gronden van het luchthaventerrein en van het bedrijventerrein al vastgelegd. Daarin verandert niets.

Eerste juridische stap

Het in procedure brengen van het aanvullend vast te stellen bestemmingsplan is de eerste juridische stap om de voorgenomen uitbreiding van Lelystad Airport echt te kunnen realiseren.

Zienswijzen

Tegen het ontwerpbestemmingsplan kunnen zogenoemde zienswijzen worden ingediend. Zienswijzen die zich richten tegen bepalingen in het Luchthavenbesluit, zoals vliegroutes, milieucontouren, externe veiligheid e.d., zullen niet-ontvankelijk zijn. Tegen het Luchthavenbesluit is namelijk geen beroep meer mogelijk.

Omgevingsvergunning

Zienswijzen kunnen zich dus alleen richten op de verlenging van de start- en landingsbaan en op (het bouwvlak) van de terminal. Voor de verlenging van de landingsbaan en van de terminal zelf zal in een latere fase nog een omgevingsvergunning worden aangevraagd door de exploitant van de luchthaven. Gedurende de terinzagelegging daarvan kunnen reacties op de (uitvoering van de) voorgenomen aanleg en bouw worden ingediend.

Lelystad Airport,

Lelystad Airport,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>